31. maaliskuuta 2015

Koiranomistajan ea-kurssi + rally-tokon täyteinen päivä

Lauantaina olin pieneläinvastaanotto Punaturkin järjestämällä koiranomistajan ensiapukurssilla Kuopiossa. Kurssi alkoi klo 11 ja ensin oli teoriaosuus. Siellä käytiin pieneläinhoitajan kanssa läpi hyvin kattavasti kaikenlaisia mahdollisia vaaratilanteita ja ongelmia, mm. myrkytystapauksia, lämpöhalvausta, puremia, erilaisten lääkkeiden antamista, jne. Myös kysymyksiä sai koko ajan esittää, jos mieleen tuli.
Teoriaosuuden jälkeen oli käytännön osuus. Siellä oli paikalla siis koira, jolla klinikkaeläinhoitaja näytti mm. miten tehdään erilaisia kipsejä ja kantositeitä. Selvästi sen kanssa oli ennenkin harjoiteltu paljon, niin rennosti se otti siinä tilanteessa. Voisi olla eri tilanne mun tytsyjen kanssa... :D
Päivä oli todella antoisa ja sain kurssilta irti myös aivan uutta tietoa! Mielestäni oli todella hyvä, että kurssiin kuului myös käytännön osuus. Aivan mahtava idea Punaturkilta järjestää tällainen kurssi koiranomistajille ja tämä ajankohtakin oli mitä mainioin: kesä tulee, ja silloin on vielä enemmän riskejä olemassa (kuten lämpöhalvaus ja kyyn puremat). 



Sunnuntai oli sitten melko rally-toko painotteinen päivä! Ensin oli omat treenit, jossa olin Lyylin kanssa (Lillaa ei voinut ottaa, kun sillä on juoksut ja Luna on tiineenä). Ihan hyvin meni, olen tyytyväinen pikkuneitiin. Se on ihan selvästi taas reipastunut viime kerrasta. Tosin treenikaveri corgi oli jostain syystä Lyylin mielestä kovin pelottava. :D
Omien treenien jälkeen jäin hallille, sillä olin lupautunut treenikaverini kanssa kouluttamaan eräitä russelikoirakoita. Paikalle tuli neljä koirakkoa, kukaan niistä ei ollut ennen kokeillut rallya. Niinpä aloitimme kaiken ihan alkeista: ensin esittelimme osan alokasluokan kylteistä ja jokainen koirakko sai niitä koittaa ja me toki neuvoimme ja kommentoimme.
Kaikki koirakot oppivat nopeasti. Yksi russeleista oli kovin arka, mutta oli mahtava nähdä, että treenien loppua kohti se koko ajan reipastui! Kun alon liikkeet oli käyty läpi, teimme lyhyen kuuden kyltin pituisen radan koirakoille, jotta he pääsisivät kokeilemaan, millaista rally-toko ihan oikeasti on. Kaikki selvisivät radasta oikein mallikkaasti, ja he innostuivat menemään sitä useampaankin kertaan. Oli kiva olla järjestämässä tällaista tutustumiskertaa ja voihan olla, että sen ansiosta joku siitä porukasta innostuu aloittamaan rallyn!

7 kommenttia:

  1. Siellä sun täällä on hirveesti ollut noita ensiapukursseja! Ois kyllä kiva käydä.

    VastaaPoista
  2. Oho, Kuopiossaki ollut ea-kurssi koiranomistajille. Ite kävin just viime viikolla Siilinjärvellä vastaavan kurssin tosin siellä ei ollut käytännön osuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai Siilinjärvelläkin on ollu, en tiennytkään! Mutta tosiaan kuten Amanda sanoi niin niitä näyttää nyt olevan vähän kaikkialla :D tosi hyvä juttu toki!

      Poista
  3. Hei onpas kiva, että pääsitte tuollaiselle ensiapukurssille, varmasti huippu hyödyllinen kokemus :) Olisi mahtavaa päästä kyllä itekin, jos vain jossain lähellä satuttaisiin järjestämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyödyllinen, onneksi bongasin kurssin heti ja mahduin mukaan, kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet! Kannattaa todellakin mennä jos vaan mahdollisuus jossain vaiheessa tulee :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)