14. joulukuuta 2014

Rally-tokoryhmän pikkujoulut

Tänään vietimme rally-tokoryhmässämme pikkujouluja. Samalla ne oli myös vuoden viimeiset treenit. Paikalla olivat lähes kaikki, eli 13 koirakkoa.
Minulla oli vastuuvuoro. En tehnyt mitään ratoja tai muuta sellaista, vaan halusin hauskaa tekemistä ja rentoa yhdessäoloa. Niinpä tein "houkutuskäytävän". Eli otin parin metrin levyisen ja noin 7-8 metrin pituisen alueen, ja laitoin reunalle tasaisin välein erilaisia houkutuksia, kuten vinkuleluja, palloja ja nakkeja. Ohjaaja jätti koiran odottamaan houkutuskäytävän toiseen päähän ja käveli itse toiseen päähän, jonka jälkeen kutsui koiran luokseen. Ihannesuorituksessa koira juoksisi suoraan ohjaajan luokse, eikä jäisi haistelemaan/syömään/leikkimään. Monet koirat innostuivat houkutuksista, joten se ei todellakaan ollut helppoa! Lunakin ekalla kerralla juoksi suoraan nakkejen luo ja ahmi ne... :D
Seuraava leikki, jonka vedin, oli "seuraa johtajaa" tapainen leikki. Siinä kaikki menivät isoon ympyrään. Jokainen teki vuorollaan jonkin rallyliikeen, ja muut toistivat sen perässä. Minä aloitin ja tein liikkeen eteen, oikealta sivulle, istu. Tämä leikkikin oli todella kiva, sain siihen idean Elinalta! Kiitos!
Leikkien jälkeen oli luvassa jutustelua ja syömistä. Tarjolla oli joulutorttuja, pipareita, keksejä ja tietenkin glögiä. Nam. Jaoimme myös mätsäreistä, mölleistä yms. yli jääneet herkut ja luut keskenämme, eli koiratkin saivat oman osuutensa.
Seuraavat treenit ovat tosiaan vasta ensi vuoden puolella. Myös halli muuttuu, sillä nykyinen halli lähtee seuralta kokonaan pois. Jatkossa treenaamme Musti & Mirri Areenalla. Ensi vuonna mahdollisesti jatkuu myös minun ja Lunan agilitytreenit, saa nähdä! Ainakin vapaavuoroilla on tarkoitus käydä treenailemassa ihan itsenäisesti, jos ei muuta.  

Nöffi Sami

Göötti Pontus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)