16. marraskuuta 2014

Rally-toko epikset ja agin peruskurssin 4. kerta

Kerron nyt tässä postauksessa sekä tämän päivän rallyepiksistä että keskiviikon agin kurssikerrasta. Aloitetaan epiksistä.
Kisat tosiaan pidettiin Kuopiossa Pondera Hallilla, joka oli aivan uusi halli minulle ja Lunalle. Se olikin todella hyvä, sillä tarvitsemme mahdollisimman paljon treeniä vieraissa paikoissa.
Olimme paikalla hyvissä ajoin ja minulla oli aikaa katsella mölliluokan suorituksia. Alokasluokka alkoi heti mölliluokan jälkeen. Alokkaassa oli 9 koirakkoa, minä ja Luna starttasimme luokan toisena.

Kisarata oli tällainen!

Meidän suoritus tuntui menevän hyvin, noin niin kuin omasta mielestä. Välillä Luna haisteli maata tai silmäili ympärilleen, mutta ei mitenkään pahasti. Yhden tehtävän jouduin uusimaan, nimittäin liikkeestä maahan, sillä ensimmäisellä yrittämällä Luna istui... Se on se meidän ongelmaliike, ja se on lähes aina tungettu jokaiseen kisarataan, huono homma siis. Mutta nuita lukuun ottamatta rata meni kyllä tosi hyvin ja olen hirmu tyytyväinen meidän suoritukseen! Luna käyttäytyi uudessa hallissa ihan yli odotusteni.
Palkintojenjakoa saimme odotella jonkin aikaa, kun meidän vuoro oli ollut niin luokan alussa. Mutta mikäs siinä, kun ei ollut mihinkään kiire. Luna lepäili häkissään ja minä katselin toisten suorituksia.
Meille 91/100p sekä 3. sija!! Virheitä tuli 6 kpl -1p virheitä puutteellisesta yhteistyöstä. Sen lisäksi siitä liikkeestä maahan -tehtävän uusimisesta tuli -3p.


Agilityssä harjoittelimme välistävetoa. Ehdottomasti tähän mennessä hankalin ohjauskuvio mielestäni, sekä minulle että myös koiralle. Monta kertaa Luna meinasi vain juosta esteiden välistä ohitse, kouluttajan ja namien luokse. :D Lunalla oli myös lähdön kanssa vaikeuksia, aivan samoin kuin kepeille lähdössä. Mutta kunhan se pääsee vauhtiin, niin intoa kyllä löytyy. Mukaan mahtui toki myös onnistumisia, vaikka pitäähän sitä harjoitella vielä paaaljon, varsinkin minun. Ohjaaminen tuntui oikeasti jotenkin hirmu vaikealta, tuntui että tekisin sen ihan väärin koko ajan...
Siskoni lähti treeneihin mukaan avustajaksi ja kuvaajaksi, eli tässä yksi video meidän melko onnistuneesta suorituksesta: 


Itsenäisenä harjoituksena oli sarja, jossa oli hyppy-hyppy-hyppy-putki. Se sujui muuten ihan superhyvin, mutta taas Luna meni parilla ekalla kerralla putken ohi! Siihen pitää siis kiinnittää enemmän huomiota. Ensi viikolla on sitten peruskurssin viimeinen kerta.

4 kommenttia:

  1. Käännä välistävedossa ihan reilusti rintamasuunta kohti koiraa (ohjaa hypylle -> rintamasuunta kääntyy ja koira haltuun -> "vapauta" seuraavalle hypylle). Ei todellakaan se helpoin ohjauskuvio, mutta hallittavissa kyllä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia neuvoista! :) Todellakaan mulla itelläni ei oo vielä läheskään hallussa tuo.. :D

      Poista
  2. Saako kopioda tuon ratapiirroksen kuvan noista epiksistä? :) Tälleen "vähän" myöhässä, mutta teillä meni ihan tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu toki! Ja kiitoksia, samoin teillä näytti menevän hyvin, mitä nyt tuli katsottua :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)